Mittataulukko tuotteelle — perusteellinen vaatteen mitoitus

Mittataulukko tuotteelle

-palvelu

Tarkat laskutoimituksiin perustuva mitoitus yksittäiselle tuotteille tai kokonaisille mallistolle. Mittat päätellään eri menetelmin, riippuen onko mallissa tarkoitus olla väljyyttä vai onko kyseessä vartalonmyötäinen malli jonka mitoissa tulee olemaan poistoja. Rajaus on tarkemmin esitelty alla.

Mitoitamisemme lähtökohtana on päätellä (laskea) mitat riittävän tiedon varassa, mikä huomattavasti edesauttaa tuotteen mukavuutta, toimivuutta ja oikean koon toteutumista läpi kokolajitelman. Jokainen koko on keskimäärin yhtä hyvin istuva, sillä laskemme jokaisen koon erikseen. Sarjonta voidaan tarvittaessa linearisoida tai porrastaa, mutta perustana olevat mitat ja koot ovat keskenään tasa-arvoisia. Kokojen tasa-arvoisuudesta ja ylipäätään laskennallisesta otteesta mitoittamiseen seuraa hyvää: muutokset yhdessä koossa vaikuttavat loogisesti kaikkiin kokoihin, tuotantonäytteen yhden koon sovitus antaa luotettavampaa tietoa myös muista ko'oista ja onnistunutta mitoitusta voidaan tehokkaammin hyödyntää eri materiaaleja käytettäessä tai kokolajitelman muuttuessa.

Alla muutamia huomioita, miten lähestymme mitoittamisen osatekijöitä.

Vartalon mitat

Vartalonmitat haemme tuotteen ominaisuuksista huolimatta luotettavasta mittataulukosta, kuten naisten N-2001 -mittataulukko tai miesten Passeli 88 -mittataulukko, mikä on vaivatonta. Jos kuitenkin kohderyhmä on vartalon mitoiltaan huomattavasti tavanomaisesta poikkeava, voimme käyttää mukautettua mittataulukkoa. Esimerkiksi N-2001 saadut mitat voidaan mukauttaa kilpauimarien suppeamman vartalonmittataulukon pohjalta paremmin vastaamaan uimapukumallistosi lajille omistautunutta kohderyhmää.

Haemme jatkuvasti tietoa myös ulkomaisista vartalon mitoista; mikäli kohderyhmäsi on pääasiassa muualla kuin Pohjoismaissa, voit tiedustella mahdollisuuksista käyttää ulkomaista vartalon mittataulukkoa esimerkiksi ota yhteyttä -sivulta.

Poiston päätteleminen

Poiston tai negatiivisen väljyyden määrittelyssä huomioimme materiaalin joustavuuden, kimmokertoimen ja sopivan suuruisen vaatteen paineen. Jos muu lähestymistapa on kannattavampi tai asiakkaan toiveena, käytämme sitä. Mitat on kuitenkin usein kannattavaa laskea vaatteen painetta ennakoivasti, kun vaatteen tarkoitus on pysyä vartalonmyötäisenä nopeasti muuttuvista asennoista ja liikkeistä huolimatta tai kun vaatteen toivotaan tukevan käyttäjäänsä kompression avulla. Syy on yksinkertainen: käyttäjä kokee suoraan vaatteen aiheuttaman paineen, ei materiaalille aiheutuvaa venytystä. Mitoitus siis ennakoi mitä käyttäjä tulee kokemaan. Jos on epäilys ettei tämä ole kannattava lähestymistapa, laskemme mitat perinteisemmin eli kiinteiden poisto-osuuksien (%) avulla.

Väljyyden päätteleminen

Tuotteet jotka ovat vartalonmyötäisestä väljempiä mitoitamme väljyyden mm. siluetin, asentojen, tai alempien vaatekertojen mukaan. Riippuen tästä, muiden kokojen mitat ts. sarjonta muuttaa tai ei muuta väljyyksiä. Esimerkiksi aluskerrat vaativat saman väljyyden koosta riippumatta kun taas asentojen vaatima väljyys on suhteellista vartalonmittoihin. Huomioimme nämä eroavaisuudet mitoittamisessa ja sarjonnassa. On myös hyvin tavallista että mallin väljyys on sidoksissa haluttuun siluettiin ja laskemisen sijaan muu lähestymistapa on parempi.

Tee mukavuudeta ja loppuun asti mietityistä ratkaisuista kilpailuetusi — ota Torreal tuotteesi mitoittajaksi!

Pyydä tarjous

tai info@torreal.fi