Alusvaatteet & aluskerrastot — mitoitus, kaavoitus, ohjeistus

Alusvaatteet & aluskerrastot

-sovelluskohde

Alusvaate tai aluskerrasto on poikkeuksetta käyttäjän ihon kanssa kosketuksissa ja usein joustavasta materiaalista valmistettu. Mallin ja käytettyjen materiaalien odotetaan edistävän fyysistä ja fysiologista mukavuutta sekä hygieniaa. Käytännössä tämä tarkoittaa että alusasu on mahdollisimman huomaamaton käyttäjälleen (tuntoaistille), samalla pitäen ihon kuivana. Kaavoitus, mitoitus ja materiaalivalinnat ovat merkittäviä tekijöitä, osana laadukasta alusvaatetta.

Mukavuus keskiössä

Alusvaate saavuttaa fyysisen mukavuuden monesti pysymällä kosketuksissa käyttäjän ihon kanssa, liikkeessä ja asentojen muutoksista huolimatta, olematta kuitenkaan puristava. Fysiologisen mukavuus saavutetaan pääasiassa tarkoitukseen sopivilla materiaalivalinnoilla.

Toiminnallisuudet kuten rintojen tukeminen liikunnan aikana, vartalonmuokkaus tai kompressio voivat myös olla alusvaatteelta toivottua. Tällöin mukavuus on käyttötarkoitukseen sidonnaista, esimerkiksi kompressio urheilurintaliivin aiheuttama paine saattaa tuntua epämiellyttävältä pitkäaikaisessa käytössä, mutta urheilusuorituksen aikana sen antama tuki huomattavasti edesauttaa käyttäjän mukavuutta. Kaikkien tuotteen toiminnallisten ominaisuuksien toteutuminen on riippuvaista teknisestä suunnittelusta, joten siihen kannattaa panostaa.

Palvelumme takaavat tuotteesi toimivuuden. Voimme toteuttaa tekninen suunnittelun kokonaan tai osittain ainakin tuoteryhmille:

  • vartalonmyötäiset alusasut

  • urheilurintaliivit (kompressio, kapselointi)

  • kompressioalusvaatteet

Tutustu palvelutarjontaamme. Teemme mitoituksen, kaavoituksen ja muun tekniseen suunnitteluun asiakaslähtöisesti ja ammattitaidolla.

Palvelut